Sommerutstilling i Uvdal

Gruppe Taiga er sommerens utstillere på Uvdal bygdetun i Numedalen. Hovedattraksjonen her er Uvdal stavkirke. Harriet Backer trivdes her og har malt motiver fra interiøret og eksteriøret. Se også vår blog kunstnergruppataiga.blogspot.no

Sesongåpning var i pinsen, og i Kristi Himmelfartshelgen reiste vi opp med arbeidene våre. Det ble to utstillinger av det, den ene i Kormagasinet, den andre i Grønflåtåstugu. Her viser vi installasjonen "På tiden reise - stoppested Uvdal". Jeg viser dessuten akvareller i Skolestua.

I uke 30 arrangeres årets Middelalderdager. Da skal bl.a. kunsthistorikeren Gunnar Danbolt holde foredrag om Harriet Backer.

Uvdal stavkirke


Museet med Kornkammeret øverst til høyre og Grønflåtåstugu til venstra bak stabburet.


Grønflåtastugu, der vi viser et utvalg fra prosjektet På tidens reise i overetasjen

Det var spennende å sette fire utvalgte stoler inn i dette lavloftede, men staselige rommet. Stolene er høyseter til ære for store historiske kvinner. Vi valgte Harriet Backer, med hennes tilhørighet til Uvdal, Camilla Collett, en annen storhet fra 1800-tallet. Så valgte vi to skikkelser fra middelalderen, stavkirkens tidsalder, den hellige Birgitta av Vadstena og dronning Margrete 1.


I det praktfulle framskapet fulgte vi opp kronemotivet med kroner i sølv, keramikk, tekstil m.m.

Kornmagasinet

Serien "Ser deg", akryl på lerret, fikk plass i gangen i overetasjen.

"Klassebilde", akryl på fritt lerret,  fikk akkurat plass i en av kornbingene.