«Convention» – broderiprosjekt

Dette er et større prosjekt som går over flere år. SE EGEN SIDE !

Siden 2014 har jeg arbeidet med prosjektet "Convention", med broderi som metode. Arbeidet har form av en ”refil” i tradisjonen med vevde eller broderte friser. Spesielt kjent er det franske Bayeux-teppet, med sin episke fortelling gjengitt i broderi på lin, og som har inspirert flere kunstnere. Dette har vært den fremste inspirasjonen i mitt arbeid. Jeg har villet undersøke hvordan jeg aktivisere dette formatet med et tema som opptar meg, og ved å tegne med nål og tråd.

”Convention” og er bygget opp som en samling, der kvinner fra forskjellige tider møtes. Broderi som uttrykk, er i stor grad assosiert til den kvinnelige sfære. Bunnmaterialet jeg syr på, er satt sammen av elementer fra brukte tekstiler fra hverdagslivet – med forbindelse til konvensjonene rundt tradisjonens kvinnelige domene.

Til hver person syr jeg inn navn, årstall og en kort forklaring. Selv om det er en del norske nevn, er dette ikke noe spesielt norsk tema, og tekstene er på engelsk. For utdypende biografier og opplysninger om arbeidet, skal det etableres en blogg.

x