HJEMMESIDEN HAR LIGGET NEDE EN TID, OG TO TRAVLE ÅR HAR GÅTT. HER ER ET TILBAKEBLIKK.SE OGSÅ BLOGGEN ragnhild-arneberg.blogspot.com

Året 2022
startet med utstilling i Elverum kunstforening i februar med prosjektet «På tidens reise» med Gruppe Taiga, der jeg arbeider sammen med keramiker og skulptør Ingema Hoff og smykkekunstner Ingun Kleppan.
Se bloggen vår, kunstnergruppataiga.blogtspot.com

"På tidens reise" er et installasjonsprosjekt, der vi hyller et utvalg historiske kvinner ved å gi dem en stol, en høyseteplass. Stolen er et rammeverk i stål og pleksiglass, der rygg og sete fungerer som montere for elementer som identifiserer kvinnene. Og de har fått hver sin krone på toppen av stolryggen. Her treffes vi og kvinnene på tidens reise.

Prosjektet har vært vist flere steder, og er under løpende utvikling. I tillegg pleier vi å vise individuelle arbeider som assosierer til temaet.

I Elverum hadde vi foredrag på søndagene i utstillingsperioden. De samlet godt med folk. Vi hadde også samlinger for grupper fra den videregående skolen.

Denne gangen viste jeg i tillegg akvareller fra mine serier "Kvinneblikk - kunstnerblikk" og "Budoar".

I serien "Kvinneblikk - kunstnerblikk" tar jeg utgangspunkt i selvportrettet som tradisjon og gransker de kvinnelige malernes blikk på betrakteren. Jeg bruker akvarellteknikken, som ofte har vært regnet som en passelig syssel for damer, som kontrast til de profesjonelle kunstnernes selvportretter.

I serien "Budoar" tar jeg for meg småting som hører med til den nære kvinnelige sfæren.  Jeg forstørrer motivene som motsetning til en privatisert kvinneverden og et syn på akvarellen som ubetydelig.

"Tre tårn" sammen med skulptur Ingema Hoff

"En skvett lavendel"

"Lagerfeld"

"Gruppebilde"